Witte vlekken - Innovatieve bouwproducten (B&U) van startups/starters/Mkb’ers 

Bij het maken van een MPG-berekening van een bouwwerk wordt de milieudata van alle producten die in het bouwwerk gebruikt worden opgenomen. Op dit moment zijn innovatieve bouwproducten van startups/starters/Mkb’ers nog niet goed vertegenwoordigd in de Nationale Milieu Database. Omdat de MPG-eis versneld aangescherpt zal worden is het belangrijk dat uw innovatieve bouwproduct in de NMD opgenomen is. Op het moment dat de eis aangescherpt zal worden zullen ontwerpers steeds meer productgebonden data gebruiken om aan de eis te kunnen voldoen. 

Vergoedingsregeling Witte Vlekken

Om uw product op te laten nemen in de milieudatabase is een LCA nodig. Stichting NMD heeft, met steun van BZK, een vergoeding in het leven geroepen. Deze vergoeding is bedoeld om u financieel te ondersteunen bij het laten maken van een LCA.

De derde ronde om de vergoeding aan te vragen is van start! Fabrikanten en producenten van bouwmaterialen en -producten kunnen zich inschrijven voor deze vergoedingsregeling. Als u aan de voorwaarden voldoet kunt u € 2.500,- euro vergoed krijgen voor het laten maken van een LCA.

Heeft u zich al aangemeld in 2022?

Dan ontvangt u binnen 13 weken nadat de aanmeldperiode is afgelopen een reactie op uw inzending. Het aantal vergoedingen dat wij mogen verstrekken is beperkt en de eerste tien inzendingen komen in aanmerking.

Voor deze vergoeding voor innovatieve bouwproducten van startups/starters/Mkb’ers is het ook van belang dat uw bedrijf niet langer dan vijf jaar geleden is opgericht.

Lees hier de procedure na aanmelding

Inschrijven Nieuwsbrief

Meld u nu aan en ontvang 10  keer per jaar onze nieuwsbrief!

Aanmelden