Witte vlekken - Innovatieve bouwproducten (B&U) van startups/starters/Mkb’ers 

Bij het maken van een MPG-berekening van een bouwwerk wordt de milieudata van alle producten die in het bouwwerk gebruikt worden opgenomen. Op dit moment zijn innovatieve bouwproducten van startups/starters/Mkb’ers nog niet goed vertegenwoordigd in de Nationale Milieu Database. Omdat de MPG-eis versneld aangescherpt zal worden is het belangrijk dat uw innovatieve bouwproduct in de NMD opgenomen is. Op het moment dat de eis aangescherpt zal worden zullen ontwerpers steeds meer productgebonden data gebruiken om aan de eis te kunnen voldoen. 

Het aantal plekken voor de vergoedingsregeling voor de categorie innovatieve bouwproducten van startups/starters/mkb'ers is vergeven. U kunt zich daarom niet meer aanmelden voor de vergoedingsregeling.

Vergoedingsregeling Witte Vlekken

Om uw product op te laten nemen in de milieudatabase is een LCA nodig. Stichting NMD heeft, met steun van BZK, een vergoeding in het leven geroepen. Deze vergoeding is bedoeld om u financieel te ondersteunen bij het laten maken van een LCA.

Het maximum aan plekken is bereikt, u kunt zich niet meer aanmelden.

Heeft u zich al aangemeld in 2022?

Dan ontvangt u binnen 13 weken nadat de aanmeldperiode is afgelopen een reactie op uw inzending. Het aantal vergoedingen dat wij mogen verstrekken is beperkt en de eerste tien inzendingen komen in aanmerking.

Voor deze vergoeding voor innovatieve bouwproducten van startups/starters/Mkb’ers is het ook van belang dat uw bedrijf niet langer dan vijf jaar geleden is opgericht.

Lees hier de procedure na aanmelding

Inschrijven Nieuwsbrief

Meld u nu aan en ontvang 10  keer per jaar onze nieuwsbrief!

Aanmelden