Veelgestelde vragen over de Circulair bouwen

Staat uw vraag er niet bij? Stel hem via het formulier onderaan de pagina

Circulair Bouwen

Hoe speelt NMD in op toenemende belangstelling voor circulariteit?

Naast data over milieueffecten van bouwproducten (milieuprestatie) zal de NMD per 1 januari 2021 ook data opnemen over de onderliggende parameters uit een LCA-rapport zoals de materiaalstromen in kg (oa. secundair materiaal input, secundair materiaal output, materiaal voor recycling, materiaal voor hergebruik), de hoeveelheid hernieuwbare energie die gebruikt is en het waterverbruik in de keten.
Daarnaast is de NMD altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit vlak en zijn wij aangehaakt bij verschillende onderzoeken.

Geeft de MKI/MPG waarde een indicatie van de circulariteit van een product?

De MKI/MPG als waarde van milieuprestatie van bouwwerken geeft op zich geen indicatie van de circulariteit van een product. De MKI/MPG waarde is een 1-puntscore van de milieuprestatie van een gebouw of GWW-werk, bepaald overeenkomst de Bepalingsmethode Milieuprestatie Bouwwerken Deze waarde geeft dus alleen een indicatie van het effect van de circulaire strategie op de milieuprestatie. Om aan de hand van een LCA-rapport ook circulariteit getalsmatig naast de MKI/MPG waarde te kunnen uitdrukken, voert Stichting NMD op het moment onderzoek uit naar indicatoren van circulariteit.

Staat uw vraag er niet bij? Stel hem via onderstaand formulier:

Stel hier uw vraag:

 

*
Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.

Inschrijven Nieuwsbrief

Meld u nu aan en ontvang 10  keer per jaar onze nieuwsbrief!

Aanmelden