Veelgestelde vragen over Rekeninstrumenten

Staat uw vraag er niet bij? Stel hem via het formulier onderaan de pagina

Rekeninstrumenten

Heeft de NMD een eigen rekeninstrument?

Nee, rekeninstrumenten zijn online, private rekensoftware die gebruikt worden om de milieuprestatie van bouwwerken te berekenen op basis van de milieudata in de NMD. Stichting NMD heeft rekenregels geformuleerd om te verduidelijken en te controleren hoe de Beoordelingsmethode moet worden omgezet in een digitaal instrument. De regels zorgen ervoor dat de rekentools een uniforme berekening gebruiken, die een eenduidig resultaat oplevert voor de energieprestatie van gebouwen. Bekijk de lijst met gevalideerde rekeninstrumenten 

Hoe komt men van een LCA/EPD tot een MKI/MPG?

Na het laten opstellen van een LCA en EPD kan men deze data na een toetsing toevoegen aan de NMD. De milieudata in de NMD wordt gebruikt door verschillende particuliere bedrijven die rekeninstrumenten hebben ontwikkeld om een MKI- of MPG-berekening te kunnen maken. MKI- en  MPG-waarden zijn dan ook alleen inzichtelijk te maken met behulp van de rekeninstrumenten.

Ik ben een instrumenthouder en wil gebruik maken van de NMD. Wat is hiervoor nodig?

Alvorens het stempel “gevalideerd” te krijgen, worden de rekeninstrumenten getoetst aan de hand van een validatieprocedure. de NMD-software validatie-richtlijn. Op basis van deze validatieprocedure toetst de Stichting NMD of de rekenregels juist zijn gehanteerd, en dus of de Bepalingsmethode en de NMD goed geïmplementeerd zijn in de software.
Voor het gebruik van de gehele database geldt er een eenmalige entree fee en daarnaast worden er jaarlijkse licentiekosten in rekening gebracht voor het gebruik en voor updates van de NMD.

Bekijk hier de tarieven

Staat uw vraag er niet bij? Stel hem via onderstaand formulier:

Stel hier uw vraag:

 

*
Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.

Inschrijven Nieuwsbrief

Meld u nu aan en ontvang 10  keer per jaar onze nieuwsbrief!

Aanmelden