Formulier consultatie: Rapport “Milieu-energieprestatie Gebouwen, opname operationeel energieverbruik in MPG”

Wij stellen elke inhoudelijke reactie erg op prijs. We vragen u per opmerking het regelnummer in het rapport te vermelden. Dit helpt ons uw opmerking op waarde te beschouwen.

Insturen kan t/m 4 april 2023

Heeft u het artikel over deze consultatie nog niet gelezen? Klik dan hier.

*

Wij stellen voor om in de Bepalingsmethode op te nemen dat indien er meer eigen opwekking wordt gerealiseerd dan noodzakelijk is voor B 6.1, deze energieproductie als baten mag worden meegerekend. Uiteraard worden dan alle materialen voor opwekking meegenomen in de milieuprestatie berekening.

*

Wij stellen voor om in de Bepalingsmethode op te nemen  dat in het geval van baten voor energieopwekking deze baten verrekend mogen worden tegen het equivalent van de opwekking. Bijvoorbeeld de baten van de energieproductie met PV-panelen wordt als energie uit zon verrekend. In geval van productie middels PV-panelen als energie uit zon. Op deze manier proberen we aan te sluiten bij de reguliere bepaling van baten in module D

*
*

7. Wij stellen voor om in de Bepalingsmethode de berekening van externe levering aan te passen. Binnen de huidige MPG wordt alleen externe levering gerekend voor het netto verbruik op jaarbasis. In geval van een 0 of negatief saldo wordt er echter ook gebruik gemaakt van de infrastructuur van het net. Deze vorm van externe levering is nu inzichtelijk gemaakt en wordt meegerekend in de integrale milieuprestatie.

*

Wij vragen uw verdere reflecties te ordenen naar:

  • Inhoudelijke reflecties op het rapport; 
  • Toepassingsmogelijkheden binnen de Routekaarten Circulaire Bouw Economie en Circulaire Maakindustrie
*
Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.