Update verwerkingsscenario’s mei 2022

Een overzicht met forfaitaire waarden voor de verwerkingsscenario’s van bouwproducten staat op de NMD-website gepubliceerd. Op basis van de actuele bouwpraktijk wordt dit overzicht geüpdatet. Vanaf 25 mei 2022 is er een nieuwe versie beschikbaar, die per direct van toepassing wordt voor nieuwe LCA’s.

dinsdag 24 mei 2022

Update verwerkingsscenario’s mei 2022

Een verwerkingsscenario einde leven is een percentuele verdeling naar verwerkingsopties van een bouwproduct. Verwerkingsopties zijn stort, verbranding, recycling (al dan niet na opwerking) en hergebruik. Afhankelijk van het specifieke scenario en de efficiëntie van het recyclingproces komen er meer of minder materialen vrij voor recycling wat kan bijdragen aan de vermindering van de milieu-impact van de bouw.
 
Naar aanleiding van wensen vanuit de markt is er een aantal veranderingen doorgevoerd in de scenario’s. Het bestaande scenario (nr 71) ‘Staal, damwanden’ met specificatie ‘permanente toepassing incl. Afroesting’, wordt vervangen door 7 verschillende scenario’s van ‘Staal, damwanden’ (nr 86 t/m 92) 
Update verwerkingsscenario’s mei 2022
Bijlage: Forfaitaire waarden verwerkingsscenario's einde leven -