Tussenstand project Witte Vlekken in de NMD

In mei 2022 ging de eerste campagne van het Witte Vlekken project van start. Met het Witte Vlekken project wil Stichting NMD het aantal categorie-1 en -2 kaarten vergroten. Als we naar het geheel van de product kaarten kijken zijn er een aantal groepen waarvan we minder categorie-1 en 2 kaarten in de database staan. Om een MPG- of MKI berekening te kunnen maken die recht doet aan het bouwwerk is het van belang dat er van deze groepen ook genoeg product kaarten aanwezig zijn.

Monday 2 January 2023

Op 31 december 2022 zijn de aanmeldperiodes voor alle groepen afgelopen. In 2023 gaan we door met dit project. Heeft u zich nog niet aangemeld? Hou dan deze site of onze nieuwsbrief in de gaten!

Wanneer de MPG-eis versneld aangescherpt wordt, zullen ontwerpers en aannemers meer productgebonden data moeten gebruiken om te kunnen voldoen aan de eisen en wensen van de opdrachtgevers. Het project loopt tot eind 2023 en het gaat om de volgende groepen:

  • Bouwwerkinstallaties
  • Biobased bouwmaterialen
  • Her te gebruiken bouwmaterialen
  • Aluminium bouwproducten
  • Innovatieve producten van Startups/ starters en Mkb’ers

De vergoedingsregeling bestaat uit 2.500 euro voor het laten maken van een LCA. Hiermee wordt het voor producenten aantrekkelijker om een LCA te laten maken en daarna een categorie-1 productkaart te laten maken in de NMD.

Bouwwerkinstallaties


De aftrap voor Bouwwerkinstallaties was een bijeenkomst tijdens de VSK beurs op 18 mei. Tijdens de bijeenkomst hebben we samen met externe sprekers en leden van de stuurgroep verteld hoe het stelsel van de NMD en de MPG werkt. Voor bouwwerkinstallaties kan het lastiger zijn om opgenomen te worden in de NMD. Dit punt is uitgebreid besproken en hierop volgend heeft de NMD het Stappenplan productkaarten bouwwerkinstallaties gepubliceerd. Voor de tweede ronde hebben we via diverse video’s en artikelen dit stappenplan aandacht gegeven. Net als voor de eerste ronde hebben we de campagne ondersteund met online artikelen die we via onze eigen kanalen hebben verspreidt maar ook via de stuurgroepleden. Stichting NMD blijft in gesprek met de Installatiebranche om te kijken hoe ervoor zorgen kan worden dat productkaarten van deze groep goed in de database kunnen worden opgenomen.

Biobased


De start van de campagne voor Biobased was op 22 juni. Op die dag hebben we een webinar georganiseerd waarin we aan een grote groep hebben uitgelegd hoe het stelsel werkt en zijn we samen met externe sprekers meer ingegaan op biobased materialen. Naast deze webinar hebben we via onze nieuwsbrief en LinkedIn inspirerende en informatieve artikelen verspreidt.
Het resultaat voor de eerste ronde voor biobased is 24 aanmeldingen (de tweede ronde hiervoor loopt nog door tot 31 december 2022 dus als u uw biobased product nog niet heeft aangemeld dan kan dit nog!

Pict-hergebruik materialenHer te gebruiken bouwmaterialen
Voor her te gebruiken bouwmnaterialen hebben we een online campagne opgezet. Via onze nieuwsbrief en LinkedIn hebben we informatieve en inspirerende artikelen verspreidt.  Het resultaat voor de eerste ronde voor her te gebruiken bouwproducten is 3 aanmeldingen.

Aluminium bouwproducten


Het resultaat voor de eerste ronde voor Aluminium bouwproducten is 15 aanmeldingen. Ook voor deze branche loopt de aanmeldperiode door tot 31 december. Bent u producent van een aluminium bouwproduct? Meld uw product dan hier aan! Net als de andere campagnes hebben we voor deze groep zowel informatieve als inspirerende content gemaakt die we verspreidt hebben via onze nieuwsbrief en LinkedIn.

Innovatieve bouwproducten


In de eerste ronde voor Innovatieve bouwproducten hebben we 2 aanmeldingen. Voor deze diverse groep hebben we verschillende online artikelen gemaakt en via onze nieuwsbrief en LinkedIn verspreidt. De aanmeldperiode voor deze branche loopt nog tot einde van 2022. Er is nog ruimte dus als u een product heeft dat in deze groep valt… meld u voor 31 december hier aan!

In 2023 gaan we door met dit project. Is het u niet gelukt om dit jaar aan te melden? Hou dan onze site en nieuwsbrief in de gaten!

Inschrijven Nieuwsbrief

Meld u nu aan en ontvang 10  keer per jaar onze nieuwsbrief!

Aanmelden