Verkenning naar versnelling van aanscherping van de milieuprestatie-eis

Een volgende aanscherping van de milieuprestatie-eis voor gebouwen staat voor 2030 in de planning. Omdat de roep om verduurzaming in de bouw steeds luider wordt en de milieudruk sneller verminderd moet worden, start demissionair minister Ollongren een verkenning naar een versnelling van een verscherping van de milieuprestatie-eis.

dinsdag 30 november 2021

Bij deze verkenning gaat de demissionair minister samen met deskundigen en marktpartijen bekijken of een halvering van de Milieuprestatie gebouwen al in 2025 mogelijk is.

De demissionair minister schrijft dit op 6 november aan de Tweede Kamer naar aanleiding van vragen die over gespoten PUR-schuimisolatie zijn gesteld door verschillende kamerfracties:

Bekijk hier de brief

De besluitvorming hierover, zal bij een volgend kabinet liggen. Bij deze verkenning wordt ook gekeken of een minimumeis voor verbouw kan worden ingevoerd. Dit om het gebruik van meer producten en materialen met een lage milieudruk te stimuleren. Omdat bij veel gebouwen de huidige eis van 0,8 al makkelijk gehaald wordt, is deze verkenning om de aanscherping te versnellen zeer goed nieuws!

De demissionair minister heeft de volgende toezeggingen gedaan tijdens het beantwoorden van de kamerkamervragen:

  • De demissionair minister verkent, met deskundigen en marktpartijen of een halvering van de Milieuprestatie gebouwen al in 2025 mogelijk is
  • Daarnaast verkent de demissionair minister op welke wijze geborgd kan worden dat de toepassing van isolatiematerialen bij verduurzaming milieuvriendelijk is.
  • De besluitvorming hierover laat de demissionair minister over aan een volgend kabinet.

 

Inschrijven Nieuwsbrief

Meld u nu aan en ontvang 10  keer per jaar onze nieuwsbrief!

Aanmelden