Vacature: Datamanager

De Nationale Milieudatabase is op zoek naar een Datamanager die graag mee wil helpen om bouwend Nederland de betere keuzes te laten maken. Door jouw kennis wordt de database gevuld en gecorrigeerd waardoor de juiste berekeningen gemaakt kunnen worden. 

dinsdag 2 mei 2023

Wie zijn wij?

Nederland wil stapsgewijs de bouwwereld circulair maken. Eenduidige en controleerbare bepaling van circulaire prestaties van bouwwerken en van milieurelevante data van bouwproducten en installaties zijn daarbij onmisbare schakels. De Nationale Milieudatabase (NMD) is opgericht om dit mogelijk te maken. De Stichting NMD beheert de Bepalingsmethode milieuprestatie bouwwerken en de bijbehorende Nationale Milieudatabase. De Nederlandse bouwregelgeving verwijst naar de Bepalingsmethode. In de NMD staan de (milieu)gegevens van bouwproducten. Met de data uit de NMD en met de Bepalingsmethode wordt de milieuprestatie van bouwwerken in Nederland berekend.

Waarom is deze functie ontstaan?

De functie datamanager is ontstaan door de groei van de organisatie van start -up naar scale-up. In 2022 is de migratie van de volledige database van productkaarten die NMD beheert in gang gezet en worden de Bepalingsmethode en de daaraan gerelateerde rekenregels geactualiseerd. Kortom, het datateam heeft dringend behoefte aan een datamanager die de NMD laat groeien.

Wat ga je doen?

Productkaarten in de database vormen de basis van de database waardoor er berekeningen kunnen worden gemaakt, bijv. MilieuPrestat ie Gebouwen berekeningen (MPG). Deze data moet op de correcte manier verwerkt worden én tevens moet er worden ingespeeld op de behoefte van gebruikers. Zo heb je de MPG applicaties die gebruik maken van de database. Omdat data en de applicaties constant in verandering zijn, ben je daarnaast ook veel bezig met optimalisatie en troubleshooting. Kortom, een veelzijdige functie waarbij je zorg draagt voor accuraatheid van data en innovatie. Hiermee draag je wezelijk bij aan de groei en gebruik van de NMD data in de Milieuprestatie Gebouwen (MPG). Een rol vol impact op de circulaire economie!

Met wie ga je samenwerken?

Intern werk je vooral samen met de accountmanagers en het datamanagementteam. Het totale team bestaat uit 12 mensen die worden aangestuurd door een directeur. Het team wordt aangevuld met externe projectmedewerkers.Ook zijn er  twee commissies: de Technisch Inhoudelijke Commissie (TIC) en de Beleidscommissie Milieuprestatie Nederland(BMNL).

Wat neem je hiervoor mee?

 • 32-36 uur per week
 • HBO/WO werk en denkniveau
 • Relevante werkervaring op het gebied van bouw/milieu
 • ICT/Database kennis is een pré
 • Kennis van LCA en rekenmethodes (MPG/MKI) is een pré
 • Relevante kennis wet - en regelgeving over milieu-impact met name in de bouwsector
 • Een goed gevoel voor belangen van stakeholders

Wat biedt de NMD?

 • Salaris tussen de 50.000,- en 70.000,- op jaarbasis
 • Hybridewerkomgeving
 • 24 vakantiedagen en 6 collectief vastgestelde ATV dagen op FT basis
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding
 • De mogelijkheid om cursussen en opleidingen te volgen

Daarnaast biedt Stichting Nationale Milieudatabase een inspirerende werkomgeving zowel qua inhoud, als team en kantoor. Uiteraard is er veel persoonlijke aandacht en de mogelijkheid om jezelf te ontplooien.

Interesse?

Neem dan contact op met IvoSnijders van PublicProof , zij verzorgen deze procedure voor de NMD.
ivo.snijders@publicproof.nl | 06 213 214 10

Inschrijven Nieuwsbrief

Meld u nu aan en ontvang 10  keer per jaar onze nieuwsbrief!

Aanmelden