Onze website is vernieuwd!

Onze site www.milieudatabase.nl is vernieuwd. We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om meer structuur aan te brengen in al onze content. We zijn flink gegroeid als organisatie en de look en feel van de site passen hier nu veel beter bij.

dinsdag 28 februari 2023

We stellen drie vragen over het nieuwe design aan Heleen Scholte (Online contentspecialist bij de NMD)

Waarom een nieuw design?

We liepen al langer tegen de grenzen van onze oude site aan. We hebben te maken met verschillende doelgroepen die allemaal verschillende behoeften hebben. Samen met Fluxility hebben we bedacht hoe we dit vorm konden geven en hoe we structuur konden aanbrengen in de grote hoeveelheid content die we inmiddels hebben geschreven. 

Wat zijn de grote verschillen voor de bezoeker?

  • We hebben per onderwerp overzichtspagina’s gemaakt waarmee we onze bezoekers meer door de informatie begeleiden.
  • We kunnen meer gerelateerde content laten zien per onderwerp. Hiermee kunnen we voorzien in een bredere informatiebehoefte.
  • Met aparte ingangen voor specifieke doelgroepen kunnen we relevante informatie voor deze bezoekers meer op maat leveren.

Waar ben je zelf het meest blij mee in het nieuwe design?

We hebben verschillende applicaties ontwikkeld die het makkelijker maken voor onze bezoekers. Wie een erkende deskundige zocht moest vroeger een pdf downloaden en hierin gaan zoeken. We hebben nu een zoekfilter gemaakt op de pagina waarop onze erkende deskundigen staan. Met een paar klikken zie je nu welke erkende deskundige, de specialisaties heeft waar je naar opzoek bent.

Het design geeft meer ruimte om onze informatie ‘gelaagd over te brengen’ We hebben nou eenmaal vrij veel inhoudelijke informatie en de mensen waar we deze artikelen voor schrijven, weten ons goed te vinden. Maar willen we ook graag aan een groter publiek uitleggen wat we doen en hoe het stelsel werkt. Met dit design hebben we meer mogelijkheden om wat meer verloop aan te brengen in de moeilijkheidsgraad van de content.

Ook hebben we veel aandacht besteed aan contactmogelijkheden. We horen graag welke vragen er zijn en wat er speelt. Om het nog makkelijker te maken om contact met ons op te nemen hebben we nu onder elke pagina een contactformulier.

En als laatste (want ik kan nog wel even doorgaan met waar ik blij mee ben maar de mensen moeten ook gewoon lekker zelf rond gaan kijken) hebben we een betere manier om onze downloads te tonen. We hebben erg veel downloadbare bestanden voor verschillende doelgroepen. Deze staan nu veel duidelijker bij elkaar.

Kortom ik ben erg blij met het resultaat en hoop dat onze bezoekers dit ook zo ervaren. 

 

Lees ook: blog #14 Lancering van de nieuwe website

Heleen Scholte

We hebben naast de website ook de nieuwsbrief in een nieuw jasje gestoken. Met al deze veranderingen zijn we weer toekomstbestendig. We hebben nog veel meer goede ideeen die we de komende tijd gaan doorvoeren. Dus hou deze site in de gaten en abonneer je op onze nieuwsbrief!

Heleen Scholte Online contentspecialist bij de NMD