Gebruiksvriendelijke en krachtige MPG-compliance met One Click LCA

One Click LCA biedt een gebruiksvriendelijke tool ter ondersteuning van de Milieuprestatie Gebouwen berekeningen (MPG), gelijknamig aan de naam van de organisatie. De tool is volledig gevalideerd ter ondersteuning van de Nationale Milieudatabase (NMD) en biedt toegang tot deze data binnen enkele uren nadat deze aan de database zijn toegevoegd.

maandag 18 oktober 2021

One Click LCA voldoet niet alleen aan de eisen van de Nederlandse bouwregelgeving, maar ondersteunt ook BREEAM-NL, LEED, Level(s), DGNB, RE2020 en meer dan 40 andere wereldwijde certificeringsschema’s. Zo biedt het platform tools voor vele andere duurzaamheidsberekeningen, waaronder circulariteitsbeoordelingen en Life cycle costing (LCC). Dit maakt het een goede keuze voor bedrijven die bredere naleving voor hun projecten zoeken. Hieronder is een samenvatting te lezen van het aanbod van One Click LCA.

Dagelijkse updates en toolintegraties

De One Click LCA-database is gekoppeld aan de nieuwste versie van de NMD, de NMD 3.0, en wordt dagelijks bijgewerkt om ervoor te zorgen dat gebruikers altijd toegang hebben tot de meest recente gegevens. Nieuwe data die aan de NMD is toegevoegd, zal de volgende ochtend beschikbaar zijn in de tool.

One Click LCA ondersteunt integraties met bijna alle ontwerptools op de markt, waaronder Autodesk Revit, IES, Tekla, Rhino en Grasshopper. Deze integraties helpen om milieuberekeningen in bestaande workflows te integreren, waardoor de sector kan overstappen op low carbon bedrijfsvoering.

Brede ondersteuning en flexibiliteit

Het classificatiesysteem SfB (Samarbetskommitten voor Byggnadsfrågor) wordt ondersteund. Het platform maakt het ook mogelijk om gegevens te analyseren op basis van andere classificatiesystemen, ook op maat.

Met een focus op bruikbaarheid en een diep begrip van hoe projecten in het echte leven werken, maakt One Click LCA het mogelijk om middelen aan te passen, te verwijderen of te vervangen, en daarna de berekeningen opnieuw uit te voeren.

Wereldwijde experts met lokale kennis

One Click LCA biedt productlevenscyclusanalyses (LCA) en EPD-creatie van milieuproductverklaringen, evenals hulpmiddelen ter ondersteuning van de rapportage over broeikasgassen (GHG) van bedrijven en infrastructuur-LCA. Het wordt gebruikt in meer dan 120 landen, omvat ’s werelds grootste database voor de bouwsector en ondersteunt meer dan 50 normen en certificeringen.