Deelname aan Citydeal Circulair en Conceptueel Bouwen verdubbeld

Tijdens de online Innovatie-Expo van 8 april hebben zich maar liefst 49 deelnemers aangesloten bij de 25e Citydeal Circulair en Conceptueel Bouwen. Daarmee is de Circulair en Conceptueel Bouwen in korte tijd uitgegroeid tot de City Deal met de meeste deelnemers, namelijk 87.

Industrieel vervaardigde gevels. Bron: Rc Panels, deelnemer City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen
vrijdag 23 april 2021

City Deals zijn het middel om de doelstelling van Agenda Stad te halen: het versterken van groei, innovatie en leefbaarheid in de Nederlandse steden. In City Deals worden concrete samenwerkingsafspraken tussen steden, Rijk, andere overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties verankerd. De City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen is project gestuurd. Elke stad brengt een of meerdere bouwproject(en) in met de voor haar belangrijkste stakeholders. Het doel is om samen meters te maken en op te schalen met circulair en conceptueel bouwen door samen op te trekken, van elkaar te leren en kennis en voorbeelden te delen. Via een online kennisplatform worden kennis, inzichten en voorbeelden met alle partners en overige geïnteresseerden.

De City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen richt zich op 3 thema’s:
a) biobased bouwen;
b) conceptueel en industrieel bouwen;
c) financiering van circulair bouwen.

Gertjan de Werk, projectleider van deze City Deal hoopt de uitkomsten in sterke bijdrage aan het opschalen van circulair en conceptueel bouwen. “Samen leren we wat het inhoudt en wat kan. We gaan geen ambities stapelen maar integreren.” Hij gaat ervanuit dat deze bouwwijze het nieuwe normaal wordt.

Aan de citydeal wordt deelgenomen door 10 steden, 7 provincies, 3 ministeries en 4 kennisinstellingen. De achtergrond van de overige 63 deelnemers is zeer divers. Ze zijn onder andere afkomstig uit het bankwezen, de projectontwikkeling, de bouwnijverheid en netwerkorganisaties.

Meer informatie over de Citydeals en specifiek over de Citydeal Circulair en Conceptueel Bouwen is te vinden op de site van Agendastad

 

Inschrijven Nieuwsbrief

Meld u nu aan en ontvang 10  keer per jaar onze nieuwsbrief!

Aanmelden