Witte Vlekken -
Biobased Bouwproducten

Om het aantal milieuverklaringen in onze database van biobased producten te vergroten kunnen producenten van biobased producten in aanmerking komen voor een vergoeding. Om in de database te komen moet er een LCA (levenscyclusanalyse) van het product gemaakt worden en deze vergoeding van €2.500,- is een tegemoetkoming in de kosten hiervan.

Vergoedingsregeling Witte Vlekken

Bij het maken van een MPG-berekening van een bouwwerk wordt de milieudata van alle producten die in het bouwwerk gebruikt worden opgenomen. Op dit moment zijn biobased producten nog niet goed genoeg vertegenwoordigd in de NMD waardoor algemene data (categorie 3) moet worden gebruikt om een MPG-berekening te maken. Omdat de MPG-eis versneld aangescherpt zal worden, is het van belang dat uw biobased product in de Nationale Milieudatabase opgenomen is. Op het moment dat de eis aangescherpt zal worden zullen ontwerpers steeds meer categorie 1 en 2 data moeten gaan gebruiken om aan de eis te kunnen voldoen. Als u nu meedoet met deze vergoedingsregeling en uw product nu aanmeldt, dan bent u hierop voorbereidt.

Heeft u zich al aangemeld in 2022?

Dan ontvangt u binnen 13 weken nadat de aanmeldperiode is afgelopen een reactie op uw inzending. Het aantal vergoedingen dat wij mogen verstrekken is beperkt.

Lees hier de procedure na aanmelding

Inschrijven Nieuwsbrief

Meld u nu aan en ontvang 10  keer per jaar onze nieuwsbrief!

Aanmelden