Oproep: projecten met een lage MPG in het zonnetje

donderdag 4 april 2024

De NMD wil graag projecten met een lage MPG in het zonnetje zetten. Daarvoor is de rubriek Voorbeeldprojecten met een goede milieuprestatie opgezet.

Bent u betrokken bij de ontwikkeling van een bouwwerk met een lage MPG, of kent u zo'n project, meld dan het project voor deze rubriek bij ons aan.
In deze rubriek wordt voor woningen een MPG lager dan 0,5 aangehouden, voor kantoren een MPG lager dan 0,7 en voor andere gebruiksfuncties een MPG lager dan 0,8.
We worden vooral enthousiast van projecten die nog niet zo lang geleden tot stand zijn gekomen of nog in ontwikkeling zijn en die berekend zijn met de huidige Bepalingsmethode Milieuprestatie. 
En ook liefst projecten waarvoor op dit moment nog geen MPG-eis geldt.

In het nieuwsbericht over het zogenoemde voorbeeldproject geven wij een beschrijving van het project aan de hand van de MPG-berekening. Daaraan wordt een toelichting door een van de betrokkenen toegevoegd. De toelichting maakt duidelijk waarom voor bepaalde materialen is gekozen. We zetten het bericht op onze site extra in het zonnetje en ook in onze maandelijkse nieuwsbrief en op onze LinkedIn-pagina krijgt het extra aandacht.

Bent u betrokken bij of kent u een project voor deze rubriek, stuur ons dan een mail: communicatie@milieudatabase.nl. Wij kijken er naar uit.