woensdag 26 juni 2024

De Nederlandse branchevereniging NLconnect van de Nederlandse telecom-, breedband- en glasvezelindustrie heeft PCR’s opgesteld voor actieve en passieve glasvezelproducten. Doel hiervan is dat fabrikanten en leveranciers de milieu-impact van veelgebruikte producten in de glasvezel- en telecomindustrie op een gestandaardiseerde manier in kaart kunnen brengen en emissies reduceren.

Beide PCR's zijn een aanvulling op de EN 15804 norm (de Europese norm voor de LCA-gebaseerde milieuprestatie van bouwproducten), de EN 50693 norm (de Europese norm voor de LCA-gebaseerde milieuprestatie van elektrische van elektronische en elektrische apparatuur) en de Nederlandse PCR voor bouwproducten van de NMD.

Deze PCR’s liggen nu ter consultatie. U kunt reageren tot 22 juli 2024. U vindt de consultatiedocumenten op de website van NLconnect.

Parallel aan de nationale standaardisatie werkt de branchevereniging aan officiële internationale standaardisatie. NLconnect werkt hiervoor samen met de FttH Council Europe en is ook in gesprek met de ITU.