NIEUWSOVERZICHT < DELEN >
X

Deel dit artikel!

LCA’s invoeren met versie 6.0 van DuboCalc

Zoals de MPG-rekeninstrumenten de milieuprestatie van een gebouw berekenen, zo berekent DuboCalc de milieuprestatie van GWW-werken. DuboCalc berekent echter niet de MPG, maar de MKI-waarde van een werk. Het is een softwaretool waarmee de milieukosten van GWW-werken kunnen worden berekend en ontwerpvarianten kunnen worden beoordeeld.

Rijkswaterstaat heeft het programma in eerste aanleg ontwikkeld en gebruikt het als een van de instrumenten voor het invullen van het BPKV-criterium duurzaamheid. Bij aanbestedingen vraagt Rijkswaterstaat dan om in te schrijven met een MKI-waarde. Inmiddels maken ook andere opdrachtgevers gebruik van DuboCalc, zowel om de milieukosten van hun werken te berekenen als om duurzaam in te kopen.

Op 21 december 2020 is DuboCalc-versie 6.0 beschikbaar gekomen. DuboCalc 6.0 kent een aantal nieuwe functionaliteiten: het invoeren van eigen LCA’s en het werken met standaard objecten. Door gebruik van een objectenbibliotheek kan al aan het begin van de ontwerpfase eenvoudig een MKI-berekening worden opgesteld.

De mogelijkheden van versie 6.0 worden in een gebruikersbijeenkomst toegelicht. De online bijeenkomst wordt gehouden op 12 januari 2021 van 15.30 uur tot 17.00 uur. Voorafgaand aan de gebruikersbijeenkomst wordt van 14:30 tot 15:30 uur een algemene introductie over DuboCalc verzorgd. Deze introductie is geschikt voor mensen die kennis willen maken met DuboCalc en gaat dus niet specifiek over de nieuwe functies van versie 6.0.

U kunt zich hier  voor de algemene introductie en of voor de gebruikersbijeenkomst opgeven.

Meer informatie: www.dubocalc.nl