NIEUWSOVERZICHT < DELEN >
X

Deel dit artikel!

Booster voor biobased bouwen

Biobased bouwen kan een flinke steun in de rug gebruiken. Daarom heeft de Topsector Agri & Food in zijn Kennis- en Innovatieagenda opgenomen om LCA’s te ontwikkelen van minstens 14 biobased bouwproducten.

Het gaat om producten van hernieuwbare, geteelde materialen zoals bijvoorbeeld hout, riet, geëxpandeerde kurk en wol. Het uiteindelijke doel van het project ‘Biobased in de NMD’ is dat deze LCA’s de basis vormen voor de ontwikkeling van categorie1-productkaarten die in de Nationale Milieudatabase worden opgenomen.

Opname van de biobased producten in de NMD kan voor ervoor zorgen dat de bouw meer bekend geraakt met de beschikbaarheid van de producten en meer vertrouwen krijgt in de kwaliteit en de prestaties ervan. Bovendien is opname in de NMD een voorwaarde om deze producten te kunnen opnemen in de Milieuprestatieberekening.

Het project is inmiddels gestart en loopt tot 2023. Het project wordt uitgevoerd door Wageningen Food & Biobased Research met als partners Agrodome, Centrum Hout, Isolena, Foreco, Vakfederatie Rietdekkers, IA Bouwkunde, Pro Suber en Stichting Nationale Milieudatabase.

Lees meer:

Milieuprestatie biobased bouwmaterialen in beeld (WUR)

 

 

webinar