NIEUWSOVERZICHT < DELEN >
X

Deel dit artikel!

Aanmelding vergoeding voor Biobased

Bij het maken van een MPG-berekening van een bouwwerk wordt de milieudata van alle producten die in het bouwwerk gebruikt worden opgenomen. Op dit moment zijn biobased producten nog niet goed vertegenwoordigd in de NMD waardoor algemene data (categorie 3) moet worden gebruikt om een MPG-berekening te maken. Omdat de MPG-eis versnelt aangescherpt zal worden is het belangrijk dat uw biobased product in de Nationale Milieudatabase opgenomen is. Op het moment dat de eis aangescherpt zal worden zullen ontwerpers steeds meer productgebonden data moeten gaan gebruiken om aan de eis te kunnen voldoen. 

Om het aantal kaarten in onze database van biobased producten te vergroten kunnen producenten van biobased productenin aanmerking komen voor een vergoeding. Om in de database te komen moet er een LCA (levenscyclusanalyse) van het product gemaakt worden en deze vergoeding is een tegemoetkoming in de kosten hiervan.

Let op! u kunt deze vergoeding t/m 21 september 2022 aanvragen

Wilt u in aanmerking komen voor deze vergoeding? Vul dan voor 22 september het onderstaande formulier in

U ontvangt binnen 13 weken een reactie op uw inzending. Het aantal vergoedingen dat wij mogen verstrekken is beperkt en de eerste veertig inzendingen komen in aanmerking.
Lees voordat u het formulier invult de voorwaarden goed door. Zo kunt u bijvoorbeeld deze vergoeding voor één product aanvragen en moet het op het hoofdbedrijf dat bij de KVK geregistreerd staat.

Aanmeldformulier vergoeding biobased producten

  • Max. file size: 16 MB.
  • Max. file size: 16 MB.
  • Drop files here or
    Max. file size: 16 MB.

    Lees meer: