De Witte Vlekken vergoedingsregeling € 2500 voor LCA: Laatste kans!

vrijdag 19 juli 2024

De Witte Vlekken vergoedingsregeling € 2500 voor LCA: Laatste kans!

De afgelopen jaren heeft Stichting NMD door de vergoedingsregeling Witte Vlekken een groot aantal categorie 1 en -2 milieuverklaringen kunnen toegevoegen aan de Nationale Milieudatabase. Hierdoor is er veel meer data beschikbaar voor de bouwsector, wat nodig is om de bouw duurzamer te maken.

Door het grote succes is de deadline is een aantal keer verlengd, maar nu stopt de vergoeding toch echt!

Er zijn nog een aantal laatste plekken. Wil je jouw Bouwwerkinstallatie laten opnemen in de NMD? Dan is nu de laatste kans! Het aanmelden en publiceren van de data kan nog tot uiterlijk 31 oktober 2024. Meld je snel aan en reserveer je plek voor de vergoeding van € 2500,- voor het laten maken van een LCA.

Ook voor Biobased-bouwproducten zijn nog enkele vergoedingen beschikbaar. Voor deze groep producten is er een uitzondering van de publicatie deadline. Biobased-bouwproducten die in 2024 zijn aangemeld, vallen onder de Nationale Aanpak Biobased Bouwen (NABB). De deadline voor publicatie van de LCA/EPD’s in de NMD is 1 november 2025. Zorg echter wel dat je dit jaar de vooraanmelding voor de vergoeding hebt gedaan.