Categorie 3 milieuverklaringen nu ook met set A2 data volgens EN15804+A2

donderdag 17 oktober 2024

Per 1 september 2024 zijn de categorie 3 milieuverklaringen in de Nationale Milieudatabase uitgebreid met set A2 data, geheel in lijn met de Europese Norm EN15804+A2. Deze toevoeging markeert een belangrijke stap vooruit in de milieuprestatieberekeningen voor de bouwsector. Naast de overgang naar de A2 standaard is er tijdens het opstellen van de 900+ milieuverklaringen ook een kwaliteitsverbetering doorgevoerd.

Bij dit proces heeft Stichting Nationale Milieudatabase (NMD) nauw samengewerkt met zeven ervaren marktpartijen: Antea Group, Dispersed, EcoReview en TAUW, LBP|Sight, SGS Search en TNO. Dankzij hun deskundige bijdragen zijn de milieuverklaringen zorgvuldig en volgens hoge standaarden opgesteld.

De invoer van de milieuverklaringen in het nieuwe invoerplatform van de NMD werd gerealiseerd met hulp van de digitale specialisten van Swink. Het unieke aan dit traject is de manier waarop de kwaliteiten van de Swink-medewerkers zijn benut. Deze medewerkers, die autisme hebben, blinken uit in nauwkeurigheid en zorgvuldigheid bij het invoeren van data, wat hen bijzonder geschikt maakt voor deze opdracht.

Stichting NMD is bijzonder trots dat de categorie 3 milieuverklaringen tijdig beschikbaar zijn met set A2 data. Hiermee kunnen marktpartijen in de bouw zich goed voorbereiden op de veranderingen en de steeds hogere eisen aan duurzaam bouwen.

Lees meer over rekenen met set A2