Veelgestelde vragen over het Witte Vlekken project

Staat uw vraag er niet bij? Stel hem via het formulier onderaan de pagina

Witte vlekken project - algemeen

Wie komen er in aanmerking voor de subsidieregeling?

Op dit moment lopen er twee vergoedingsregelingen: één voor biobased materialen en -producten en eén voor installaties. Binnenkort starten er ook trajecten voor de groepen hergebruikte materialen en -producten, aluminium materialen en -producten en (innovatieve) materialen en -producten van startups/Mkb’ers. Meer informatie over het Witte Vlekken project.

Wat moet ik aanleveren bij mijn aanmelding?

Om de drempel zo laag mogelijk te houden voor de vergoedingsactie, vragen we een minimale documentatie, zoals een KVK-uittreksel van de onderneming en een beschrijving van het product. U hoeft dus nog geen milieudata aan te leveren. Dit kan binnen een jaar na de beoordeling van de aanvraag.

Kunnen buitenlandse fabrikanten meedoen met de vergoedingsregeling?

Belangrijk is dat het bouwproduct voor de Nederlandse markt is bedoeld en dat de LCA volgens de Nederlandse Bepalingsmethode wordt uitgevoerd. U kunt de aanmelding doen met een KVK uit het land van de fabrikant. Graag in het Engels.
Hoewel tegenwoordig het opstellen van een LCA-rapport verloopt volgens de EN 15804:2019 kunnen er door het per land invullen van optionele aspecten binnen de EN 15804:2019 kleine inhoudelijke verschillen zijn. De LCA-deskundige is hiervan op de hoogte en neemt de voor Nederland toepasselijke opties mee. De Stichting NMD werkt momenteel aan een publicatie voor algemeen gebruik die hieraan houvast moet bieden.

Kan ik meerdere aanvragen doen?

Ja, u kunt als fabrikanten/leverancier voor maximaal 5 LCA’s vergoeding krijgen voor 5 verschillende bouwproducten. Voor samenwerkingsverbanden of brancheorganisaties is dit maximaal 10 LCA’s voor 10 verschillende bouwproducten. U dient voor elke LCA een losse aanvraag te doen via het formulier.

Hoe hoog is de vergoeding?

De vergoeding is € 2.500, – per LCA

Hoeveel tijd heb ik voor de uitvoering van de LCA?

U heeft 12 maanden de tijden vanaf het moment van toekenning van uw vergoeding, maar uiterlijk tot 31 oktober 2023. U krijgt binnen uiterlijk 13 weken na uw aanvraag de toekenning.

Staat uw vraag er niet bij?

Stel hem hier en wij reageren zo snel mogelijk.

Inschrijven Nieuwsbrief

Meld u nu aan en ontvang 10  keer per jaar onze nieuwsbrief!

Aanmelden