NIEUWSOVERZICHT < DELEN >
X

Deel dit artikel!

Nieuwe verwerkingsscenario’s gepubliceerd

Een overzicht met forfaitaire waarden voor de verwerkingsscenario’s van bouwproducten staat op de NMD-website gepubliceerd. Op basis van de actuele bouwpraktijk wordt dit overzicht geüpdatet. Vanaf vandaag is er een nieuwe versie beschikbaar, die per direct van toepassing wordt voor nieuwe LCA’s.

Een verwerkingsscenario einde leven is een percentuele verdeling naar verwerkingsopties van een bouwproduct. Verwerkingsopties zijn stort, verbranding, recycling (al dan niet na opwerking) en hergebruik. Afhankelijk van het specifieke scenario en de efficiëntie van het recyclingproces komen er meer of minder materialen vrij voor recycling wat kan bijdragen aan de vermindering van de milieu-impact van de bouw.

Naar aanleiding van wensen vanuit de markt is er een aantal nieuwe scenario’s toegevoegd. Deze hebben betrekking op de volgende materialen: beton, bitumen, EPS, hout, lijm, primer, coatings, rubber, slakken, staal en steenslag. Voor EPS is er een opsplitsing gemaakt tussen HBCDD-houdend en HBCDD-vrij EPS, waarbij het scenario voor HBCDD-houdend EPS het bestaande scenario vervangt. Een scenario voor HBCDD-vrij EPS is toegevoegd.

Meer weten over verwerkingsscenario’s? Hier vind je meer informatie