Witte Vlekken - Hergebruikte bouwproducten en -materialen

Met de vergoedingsregeling Witte Vlekken wil Stichting NMD het aantal categorie-1 en -2 milieuverklaringen vergroten. Producenten van bouwproducten en -materialen kunnen (wanneer zij aan de voorwaarden voldoen) een vergoeding aanvragen (van €2.500,-) voor het laten maken van een LCA .

Het aantal plekken voor de vergoedingsregeling voor de categorie hergebruikte bouwproducten en -materialen is vergeven. U kunt zich daarom niet meer aanmelden voor de vergoedingsregeling.

Vergoedingsregeling Witte Vlekken

Bij het maken van een MPG-berekening van een bouwwerk wordt de milieudata van alle producten die in het bouwwerk gebruikt worden opgenomen. Op dit moment is de Installatiebranche nog niet goed vertegenwoordigd in de NMD waardoor algemene data moet worden gebruikt om een MPG-berekening te maken. Omdat de MPG-eis versneld aangescherpt zal worden, is het belangrijk dat uw product in de Nationale Milieudatabase opgenomen is. Op het moment dat de eis aangescherpt zal worden zullen ontwerpers steeds meer productgebonden data moeten gaan gebruiken om aan de eis te kunnen voldoen.

Om het aantal milieuverklaringen in onze database van Hergebruikte bouwproducten en -materialen te vergroten konden producenten van deze producten/materialen in aanmerking komen voor een vergoeding van € 2.500,-. Het maximum aan plekken is bereikt, u kunt zich niet meer aanmelden.

Heeft u zich al aangemeld in 2022?

Dan ontvangt u binnen 13 weken nadat de aanmeldperiode is afgelopen een reactie op uw inzending. Het aantal vergoedingen dat wij mogen verstrekken is beperkt.

Lees hier de procedure na aanmelding

Inschrijven Nieuwsbrief

Meld u nu aan en ontvang 10  keer per jaar onze nieuwsbrief!

Aanmelden