Witte Vlekken - Hergebruikte bouwproducten en -materialen

Met het Witte Vlekken project wil Stichting NMD het aantal categorie-1 en -2 milieuverklaringen vergroten. Producenten van bouwproducten en -materialen kunnen (wanneer zij aan de voorwaarden voldoen) een vergoeding aanvragen (van €2.500,-) voor het laten maken van een LCA .

Vergoedingsregeling Witte Vlekken

Bij het maken van een MPG-berekening van een bouwwerk wordt de milieudata van alle producten die in het bouwwerk gebruikt worden opgenomen. Op dit moment is de Installatiebranche nog niet goed vertegenwoordigd in de NMD waardoor algemene data moet worden gebruikt om een MPG-berekening te maken. Omdat de MPG-eis versneld aangescherpt zal worden, is het belangrijk dat uw product in de Nationale Milieudatabase opgenomen is. Op het moment dat de eis aangescherpt zal worden zullen ontwerpers steeds meer productgebonden data moeten gaan gebruiken om aan de eis te kunnen voldoen.

Om het aantal milieuverklaringen in onze database van Hergebruikte bouwproducten en -materialen te vergroten kunnen producenten van deze producten/materialen in aanmerking komen voor een vergoeding. Om in de database te komen moet er een LCA (levenscyclusanalyse) van het product gemaakt worden en deze vergoeding van € 2.500,- is een tegemoetkoming in de kosten hiervan.

Heeft u zich al aangemeld in 2022?

Dan ontvangt u binnen 13 weken nadat de aanmeldperiode is afgelopen een reactie op uw inzending. Het aantal vergoedingen dat wij mogen verstrekken is beperkt.

Lees hier de procedure na aanmelding

Inschrijven Nieuwsbrief

Meld u nu aan en ontvang 10  keer per jaar onze nieuwsbrief!

Aanmelden