Witte Vlekken -Bouwwerkinstallaties

Om het aantal categorie 1- en 2 milieuverklaringen in de Nationale Milieudatabase te vergroten zijn we gestart met de vergoeidingsregeling Witte Vlekken. We willen hiermee het aantal verklaringen vergroten van productgroepen die nu nog ondervertegenwoordigd zijn. Deze groepen zijn van belang om een MPG- of MKI-berekening te kunnen maken die zoveel mogelijk recht doet aan het uiteindelijke bouwwerk.

 

Vergoedingsregeling Witte Vlekken

Bij het maken van een MPG-berekening van een bouwwerk wordt de milieudata van alle producten die in het bouwwerk gebruikt worden opgenomen. Op dit moment is de Installatiebranche nog niet goed vertegenwoordigd in de NMD waardoor algemene data moet worden gebruikt om een MPG-berekening te maken. Omdat de MPG-eis versneld aangescherpt zal worden, is het belangrijk dat uw product in de Nationale Milieudatabase opgenomen is. Op het moment dat de eis aangescherpt zal worden zullen ontwerpers steeds meer productgebonden data moeten gaan gebruiken om aan de eis te kunnen voldoen.

Om het aantal kaarten in onze database van gebouwinstallaties te vergroten kunnen producenten van bouwwerkinstallaties in aanmerking komen voor een vergoeding. Om in de database te komen moet er een LCA (levenscyclusanalyse) van het product gemaakt worden en deze vergoeding van € 2.500,- is een tegemoetkoming in de kosten hiervan.

Heeft u zich al aangemeld in 2022?

Dan ontvangt u binnen 13 weken nadat de aanmeldperiode is afgelopen een reactie op uw inzending. Het aantal vergoedingen dat wij mogen verstrekken is beperkt.

Lees hier de procedure na aanmelding

Inschrijven Nieuwsbrief

Meld u nu aan en ontvang 10  keer per jaar onze nieuwsbrief!

Aanmelden