Witte Vlekken - Aluminium bouwproducten

Met de vergoedingsregeling Witte Vlekken wil Stichting NMD het aantal categorie-1 en -2 milieuverklaringen vergroten. Producenten van bouwproducten en -materialen kunnen (wanneer zij aan de voorwaarden voldoen) een vergoeding aanvragen (van € 2.500,-) voor het laten maken van een LCA .

De vergoedingsregeling is in 2022 gestart en was een succes voor aluminium bouwproducten. Momenteel is de aanmeldperiode voor de vergoedingsregeling gesloten.

 

Heeft u zich aangemeld in de eerste aanmeldronde?

Dan ontvangt u binnen 13 weken na het aflopen van de aanmeldperiode een reactie op uw inzending. Het aantal vergoedingen dat wij mogen verstrekken is beperkt. Daarbinnen wordt voorrang verleend aan producten die binnen de prioriteitenlijst vallen. Deze lijst vindt u in de voorwaarden. Lees voordat u het formulier invult deze goed door.

Zo kunt u als fabrikant of leverancier in totaal voor maximaal 5 LCA’s vergoeding krijgen. Een samenwerkingsverband van fabrikanten/leveranciers of een brancheorganisatie kan vergoeding krijgen voor maximaal 10 LCA’s. Maar let op: u krijgt vergoeding voor één LCA per type bouwproduct. En u moet voor elke LCA die u vergoed wilt krijgen een losse aanvraag doen via het formulier.

Lees hier de procedure na aanmelding

De aanmeldperiode voor de vergoedingsregeling voor Aluminium bouwproducten en -materialen is afgelopen. 

Inschrijven Nieuwsbrief

Meld u nu aan en ontvang 10  keer per jaar onze nieuwsbrief!

Aanmelden