Informatie over de vergoedingsregeling Witte Vlekken

In mei 2022 ging het Witte Vlekken project van start. Met deze vergoedingsregeling wil Stichting NMD het aantal categorie-1 en -2 milieuverklaringen vergroten. Als we naar het geheel van de verklaringen kijken zijn er een aantal groepen waarvan we minder categorie-1 en 2 verklaringen in de database staan en om een MPG- of MKI-berekening te kunnen maken die recht doet aan het bouwwerk is het van belang dat er van deze groepen ook genoeg milieuverklaringen aanwezig zijn.

Het proces

Heeft u zich aangemeld via de vergoedingsregeling Witte Vlekken? Dan is dit het proces:

Een extra boost

Voor producteigenaren en fabrikanten die aan de Witte Vlekken vergoedingsregeling deelnemen, is een extra incentive voor de reviewkosten beschikbaar. Deelnemers die hun data eerder of op tijd in de NMD laten publiceren, maken kans op deze incentive van € 1.000,-.

Om in aanmerking te komen voor deze extra incentive, moet de LCA in elk geval aan onderstaande voorwaarden voldoen:

  • De LCA’s moeten vóór 31 juli 2023 gepubliceerd zijn in de NMD en de aanvraag voor vergoeding moet ingediend geweest zijn volgens geldende voorwaarden.
  • Het beschikbare budget wordt verdeeld volgens het principe 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt' totdat het beschikbare budget op is.
  • De aanvragen worden behandeld op volgorde van de datum waarop de aanvraag volledig is ontvangen.
  • De aanvraag moet volledig en volgens de voorwaarden van het Witte Vlekken project zijn.
  • De extra incentive is € 1.000,- per LCA (excl. BTW) tot een maximum van € 10.000, - per aanvrager, (excl.BTW). Het maximum geldt voor de vergoedingsregeling in het tijdvak 2022 tot en met 2023.
  • In de afrondingsbrief staat of u inderdaad aanspraak kunt maken op deze extra incentive 

Heeft u een vraag of loopt u ergens tegenaan?

Doet u mee met deze vergoedingsregeling? We horen graag van u of u ergens tegenaan loopt of dat u tegen zaken aanloopt waardoor het lastig wordt de deadline te halen. Ook als het goed gaat horen we dat graag!

*
*
Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.

Informatie over LCA's, buitenlandse EPD's en data aanmelden

Op deze pagina hebben we een overzicht gemaakt van informatie die nuttig kan zijn bij het proces van het laten maken van een LCA tot het aanmelden van de data bij de NMD.

Inschrijven Nieuwsbrief

Meld u nu aan en ontvang 10  keer per jaar onze nieuwsbrief!

Aanmelden