NIEUWSOVERZICHT < DELEN >
X

Deel dit artikel!

Nieuwe directeur en nieuw bestuur voor de Nationale Milieudatabase

Per 1 januari van dit jaar heeft de Nationale Milieudatabase (NMD) een nieuwe directeur, Jan-Willem Groot. Op bovenstaande foto, als derde van rechts, te zien met het voltallige team van de NMD.  Jan-Willem Groot heeft ruime ervaring als trekker van de stikstoftafel bij de Nieuwkoopse Plassen e.o. met als doel de NOx-depositie bij de Nieuwkoopse Plassen te verminderen. Hij is zowel in de publieke als in de private sector actief geweest en was onder andere wethouder in de gemeente Amstelveen en manager bij SGS INTRON Certificatie.

Ook is een nieuw bestuur aangetreden. Het nieuwe bestuur bestaat uit drie personen. Paul ten Kroode wordt voorzitter van het bestuur, terwijl Fenna Pols de functie van secretaris op zich neemt en Jan Kets als penningmeester aantreedt. De bestuursleden hebben alle drie brede ervaring als bestuurder. Paul ten Kroode werkte de laatste 12 jaar voor Sweco. Fenna Pols is directeur- bestuurder van Kenniscentrum Europa Decentraal. Jan Kets werkt bij Stichting HW Wonen en was ook interim-directeur bij Stichting Bouwkwaliteit. Tot eind december werd de bestuurstaak ingevuld door Harm van den Oever.
Op de foto het nieuwe bestuur van de NMD van links naar rechts: Paul ten Kroode, Fenna Pols en Jan Kets.

Met het aantreden van Jan-Willem Groot, legt Harry Nieman zijn functie als directeur van de NMD neer. De NMD is Harry Nieman zeer erkentelijk voor zijn langdurige betrokkenheid bij en inzet voor de NMD. Harry blijft voorlopig actief voor de NMD als voorzitter van de Beleidscommissie Milieuprestatie Nederland.

Voor vragen en reacties op dit bericht en kunt u terecht bij Heleen Scholte, via communicatie@milieudatabase.nl. Ook beeldmateriaal kunt u hier aanvragen. 

> Mission Statement van de NMD