NIEUWSOVERZICHT < DELEN >
X

Deel dit artikel!

Symposium: Milieuprestatie met de NMD, het fundament voor duurzame bouw

NMD-symposium 16 november 2021

Update (12-11-2021): Door de hoge besmettingscijfers en aangescherpte coronamaatregelen wordt dit symposium niet hybride maar online gehouden. Er zal dus geen publiek in de zaal aanwezig zijn. 

Milieuprestatie met de NMD ontwikkelt zich als een krachtig stelsel voor het maken van prestatieafspraken in de bouw. Het is meer dan een voorschrift in de bouwregelgeving.

Milieuprestatie biedt beleidsmakers de mogelijkheid om concrete duurzaamheidsdoelen te formuleren en maakt het voor opdrachtgevers mogelijk om op bas-is van reële calculaties duurzaam in te kopen Ook geeft het aan ontwerpers en bouwers concrete handvatten om duurzame bouwwerken tot stand te brengen. Het is een stelsel dat ook past in en aansluit bij de Europese Green Deal en de transitie naar de Circulaire Bouweconomie. Het symposium ‘Milieuprestatie met de NMD, het fundament voor duurzame bouw’ belicht deze veelzijdigheid.

Op het symposium op 16 november spreekt Robert Dijksterhuis, speciaal gezant duurzaam bouwen van het ministerie van BZK, over de Europese Green Deal in relatie tot Nederlandse Milieuprestatie en laat de Vereniging van Nederlandse Bouwkeramiek zien hoe Milieuprestatie helpt om in alle levensfasen de milieukwaliteit van de keramische bouwproducten te verbeteren. Vanuit de Bouwdigitaliseringsraad wordt over de synergie van milieuprestatie en de digitalisering van het ontwerpproces gesproken.

Het symposium wordt afgesloten met een debat over de mogelijkheden en onmogelijkheden van milieuprestatie met de NMD.

Lees ook:

Sprekers en panelleden

 

Symposium: Milieuprestatie met de NMD, het fundament voor duurzame bouw
Datum en tijd: 16 november 2021, 14.00 – 16.30
Toegang gratis
Aanmelden kan via onderstaand formulier