NIEUWSOVERZICHT < DELEN >
X

Deel dit artikel!

Informatiebijeenkomst voor de Installatiebranche

Informatiemiddag over de vergoeding voor uitbreiding van productkaarten bouwwerkinstallaties in de Nationale Milieudatabase

Op woensdagmiddag 18 mei organiseren FME, Techniek Nederland en Stichting Nationale Milieudatabase een informatiemiddag over de vergoeding voor de  uitbreiding van productkaarten Installaties in de NMD.

Tijdens deze informatiebijeenkomst vertellen we u over de vergoedingsregeling voor de uitbreiding van productkaarten bouwwerkinstallaties in de Nationale Milieudatabase, maar ook over het project cat.3 framework, de MPG en hoe u hier het beste op kunt inspelen. Hiervoor is een Technische Groep van Experts geformeerd met brede kennis en ervaring op het gebied van materialen en duurzaamheid, installaties, MPG en LCA-deskundigen zoals David Anink (W/E adviseurs) en Jeannette Levels (LBP|Sight). Geïnteresseerd? Meld u dan snel aan via onderstaand formulier.

Met de milieudata uit de NMD wordt de Milieuprestatie-eis berekend voor gebouwen (MPG). Op dit moment zijn de installatiesystemen nog niet goed vertegenwoordigd in de NMD. Om tot een correcte MPG score te komen moeten er meer productkaarten van installatiesystemen in de NMD komen. Omdat de milieuprestatie-eis in de nabije toekomst aangescherpt wordt, is het van belang dat er meer kaarten uit de installatiebranche bijkomen zodat deze aangescherpte eis ook gehaald kan worden.

Het programma zal (onder voorbehoud) uit de volgende onderwerpen bestaan:

  • Duurzaam bouwen en de beleidseffecten op de bouw
  • Uitdaging Nationale Milieudatabase
  • Ervaring van fabrikant met productkaarten
  • Toelichting op het project ‘Uitbreiding productkaarten bouwwerkinstallaties in de Nationale Milieu Database
  • Toelichting vergoeding NMD voor LCA
  • Natuurlijk is er volop ruimte voor het beantwoorden van vragen en discussie op deze middag
  • We sluiten deze informatiemiddag af met een netwerkborrel

Datum: woensdag 18 mei
Tijd: 14.00 – 17.00 aansluitend borrel
Plaats: Jaarbeurs, Utrecht*

  • onze bijeenkomst wordt gehouden tijdens de VSK beurs in de Jaarbeurs maar is ook vrij toegankelijk voor niet-bezoekers/deelnemers van deze beurs

Geïnteresseerd? Meld u dan aan via onderstaand formulier:

Let op het aantal plaatsen is beperkt.