AGENDAOVERZICHT < DELEN >
X

Deel dit artikel!

Aangemeld voor de vergoedingsregeling Witte Vlekken Bouwwerkinstallaties

De eerste stap is genomen! U heeft u aangemeld voor de vergoedingsregeling Witte Vlekken Bouwwerkinstallaties in de NMD. Wanneer uw aanmelding wordt goedgekeurd kunt u verder met de volgende stap richting een categorie 1 of 2 productkaart in de NMD.
Met meer categorie 1 en 2 data in de Nationale Milieudatabase kunnen er MPG- of MKI-berekeningen gemaakt worden die zoveel mogelijk recht doet aan het uiteindelijke bouwwerk. Nu kunnen ontwerpers nog terugvallen op onze categorie 3 kaarten maar wanneer de regelgeving wordt aangescherpt zullen ontwerpers steeds meer categorie 1 en 2 productkaarten moeten gaan gebruiken om aan de milieuprestatie-eis te kunnen voldoen. Met een categorie 1 of 2 productkaart bent u dus voorbereidt op de toekomst maar het geeft u als producent ook een goed inzicht in de milieu impact van de verschillende componenten van uw product. Met deze inzichten kunt dus uw product gericht milieuvriendelijker maken. 
 

Maar eerst moeten we ervoor zorgen dat uw product in de Nationale Milieudatabase komt te staan. Op deze pagina hebben we informatie verzameld die kan helpen bij dit proces.

In deze video neemt Jeannette Levels (LBP|Sight) u mee met het stappenplan dat is gemaakt voor bouwwerkinstallatie in de NMD.

Aansluitend op de video waarin Jeannette Levels het Stappenplan uitlegt stelt Thomas Wellink haar nog een aantal vragen ter verduidelijking.

Hoe kijken mensen uit de installatiebranche zelf naar de NMD en de vergoedingsregeling? Thomas Wellink ging in gesprek met de installatiebranche.

Het stappenplan

Het invoeren van installatie-producten in de Nationale Milieudatabase is niet altijd makkelijk.
Om de installatiebranche bij de ontwikkeling van LCA’s van bouwwerkinstallaties te ondersteunen heeft Stichting NMD een ‘Stappenplan’ opgesteld.

> Lees meer over het Stappenplan

> Bekijk de powerpoint over het Stappenplan

Heeft u nog vragen?

Wij hebben geprobeerd om alle relevante informatie aan te bieden en hiermee veel vragen te beantwoorden. Het kan natuurlijk zijn dat uw vraag nog niet beantwoord is na het lezen en bekijken van onze informatie. U kunt uw vraag in het formulier hieronder stellen, wij zullen dan zo snel mogelijk contact opnemen. Belt u liever? Wij zijn op werkdagen bereikbaar via het nummer 070-307 2929.

Ik heb een vraag over de vergoedingsregeling Witte Vlekken

Wilt u graag meer lezen over andere producenten die hun product al in de NMD hebben laten zetten?

In gesprek met de installatiebranche

In gesprek met de installatiebranche

Thomas Wellink (RVO) gaat als ambassadeur van de vergoedingsregeling Witte Vlekken in de NMD in gesprek met verschillende partijen uit de installatiebranche. Vanuit verschillende achtergronden spreken zij over circulariteit, de milieuimpact van de installatiebranche,...

Lees meer
Nieuwe Nederlandse zonnepanelen

Nieuwe Nederlandse zonnepanelen

In de loop van 2023 wordt de energiemarkt verrijkt met Nederlandse zonnepanelen die naar verwachting een aanzienlijke lagere milieu-impact zullen hebben dan de tot nu toe gangbare zonnepanelen. De Eindhovense startup Solarge is momenteel drukdoende het productieproces...

Lees meer
Installatiebranche versnelt naar een circulaire economie

Installatiebranche versnelt naar een circulaire economie

Productkaarten van installaties zijn in de Nationale Milieudatabase ondervertegenwoordigd. Met het Witte Vlekkenproject wil Stichting NMD de leveranciers en fabrikanten van installaties stimuleren om minstens 100 categorie 1 of 2 productkaarten te ontwikkelen in...

Lees meer