NIEUWSOVERZICHT < DELEN >
X

Deel dit artikel!

Subsidie-regeling Stimulering Duurzame Energie eind november open gesteld

Subsidie-regeling Stimulering Duurzame Energie eind november open gesteld

De CO2-uitstoot van Nederland moet in 2030 met 49% zijn teruggebracht ten opzichte van 1990 en in 2050 met 95%. Met de subsidieregeling SDE++ (Stimulering Duurzame Energie) wil de overheid de toepassing van CO2-reducerende technieken stimuleren. De SDE++-regeling is bedoeld voor bedrijven en (non-)profit-instellingen in sectoren als de industrie, mobiliteit, elektriciteit, landbouw en de gebouwde omgeving.

De subsidie richt zich op de toepassing van installaties waarmee minder CO2 vrijkomt dan bij de standaard toegepaste systemen voor elektriciteit-, warmte- en gasproductie. Ook installaties om CO2 af te vangen komen mogelijk in aanmerking.
Aangewezen technieken zijn:

  • hernieuwbare elektriciteit
  • hernieuwbaar gas
  • hernieuwbare warmte
  • CO2-arme warmte
  • CO2-arme productie

De SDE++ 2020 wordt opengesteld van dinsdag 24 november, 9:00 uur tot donderdag 17 december, 17:00 uur. De openstelling van de aanvraag is verdeeld in 4 fasen. De fasering is afhankelijk van de subsidiebehoefte per ton CO₂. De maximale subsidie-intensiteit waarop SDE++-technieken in 2020 aanspraak kunnen maken, is € 300 per ton CO₂, maar aanvragen met een hogere intensiteit zijn niet per definitie uitgesloten. Er is een budget van € 5 miljard beschikbaar.
Op de site van de RVO is meer informatie over de subsidieregeling te vinden. De site toont onder andere een voorlichtingsfilm, waarin in heldere stappen wordt uitgelegd hoe de regeling werkt.
Daarnaast biedt de site van de RVO ook een handige subsidiewijzer, die aangeeft voor wie en voor welke project of activiteiten subsidie mogelijk is en welke subsidieregelingen zijn opengesteld.