NMD in de media

‘Slaagt de bouw er op tijd in om circulair te worden? Over die ene, haast niet te beantwoorden vraag, maakt hij zich weleens zorgen. Aan Harry Nieman, sinds kort directeur van de veel bekritiseerde Nationale Milieudatabase, zal het niet liggen. 

Dit interview is te lezen op Cobouw. Als u nog geen abonnement heeft kunt u zich gratis registreren voor een proefabonnement. U kunt dan 5 artikelen per maand gratis lezen.

 

“Als Blok niet naar Justitie was gegaan, denk ik dat het anders was gelopen.” En: “Gemeenten steken hun kop in het zand.” Het zijn zo maar twee uitspraken van kwartiermaker Harry Nieman over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen die twee weken geleden strandde in de Eerste Kamer. 

Dit interview is te lezen op Cobouw. Als u nog geen abonnement heeft kunt u zich gratis registreren voor een proefabonnement. U kunt dan 5 artikelen per maand gratis lezen.

 

Op 15 september 2020 sprak Harry Nieman op het webinar van TVVL over de MilieuPrestatie Gebouwen (MPG). Onder andere over de impact die installaties op de MPG hebben en de wijze waarop circulariteit nu en in de toekomst wordt gemeten in de MPG en de rol van de NMD hierin.
> Het TVVL webinar van 15 september is hier terug te zien. 
Ook was er gelegenheid om vragen te stellen tijdens dit webinar.
> Deze zijn gebundeld en hier als pdf te downloaden. 

 

Harry Nieman, directeur NMD: ‘Profileer je met je duurzame product in onze database’
De stichting Nationale Milieu Database (NMD) is een onmisbare schakel in het duurzaam en circulair maken van de bouw. De database en de door NMD beheerde bepalingsmethode spelen een steeds prominentere rol bij het inzichtelijk maken van milieuprestaties. 
Lees het hele interview op circulairebouweconomie.nl

 

Op  2 april sprak Harry Nieman op het expertwebinar: Houtbouw, voordelen en feiten.

U kunt dit webinar hier terugkijken: 
Architect Boris Zeisser, Harry Nieman van de Nationale Milieudatabase en Jan Oldenburger van Probos in gesprek met Het Houtblad-hoofdredacteur Jan Maurits Schouten over bouwen met hout.
Bekijk hier het webinar van 2 april terug.