Aanmelden data

Op deze pagina beschrijven we de stappen die u moet doorlopen als u als bedrijf categorie 1 data (productspecifieke data) of als branche categorie 2 data (branchegemiddelde data) wil aanleveren van uw product(en) voor opname in de Nationale Milieudatabase (NMD).

Klik hier als u LCA-uitvoerder bent

Waarom een categorie 1 of 2 productkaart in de NMD?

1. Bedrijf of branche laat een levenscyclusanalyse (LCA) uitvoeren door een LCA-uitvoerder

Mocht u nog niet in het bezit zijn van een LCA van uw product opgesteld conform de Bepalingsmethode, dan is de eerste stap het laten uitvoeren van deze analyse door een LCA-expert naar keuze.

Voor een overzicht van LCA-experts kijkt u op www.vlca.nl

Lees hier meer informatie over een LCA

 

2. Bedrijf of branche meldt data-invoer aan bij de Stichting NMD

Wanneer u data aanmeldt, gaat u akkoord met de NMD-gebruiksvoorwaarden en de Algemene voorwaarden. Aan het aanmelden van data in de NMD zijn kosten verbonden. Om de facturatie in goede orde te laten verlopen hebben we gegevens van u nodig. Ook is het belangrijk dat u in het formulier aangeeft welke LCA-uitvoerder de data-invoer gaat verzorgen, zodat de inloggegevens voor de invoermodule kunnen worden verstrekt.

U kunt deze gegevens doorgeven via het formulier onderaan deze pagina.

Download hier de gebruiksvoorwaarden en de algemene voorwaarden

 

3. LCA uitvoerder voert milieudata en LCA-dossier op in de invoermodule van de NMD

Alle bij de NMD bekende LCA-uitvoerders hebben toegang tot de online invoerapplicatie, waarmee data aan de NMD wordt toegevoegd. Op de pagina voor LCA-uitvoerders vindt u hier meer informatie over. Ook wijzigingen worden via dit systeem doorgevoerd, dit kunnen- de LCA-uitvoerders van de data-eigenaren (bedrijf of branche) doen. Indien de LCA-uitvoerder  nog niet beschikt over inloggegevens, zullen wij deze na aanmelden zo snel mogelijk verstrekken. De data-invoer is afgerond zodra de data en het dossier zijn aangemeld voor toetsing door een erkende LCA-deskundige. 

 

4. Erkende LCA-deskundige controleert de data en het rapport

De toetsing van de ingevoerde milieudata moet uitgevoerd worden door een door Stichting NMD erkende LCA-deskundige. Deze LCA-deskundige is verantwoordelijk voor het invullen en uploaden van het toetsingsrapport conform het NMD-Toetsingsprotocol. Op de pagina Toetsing data kunt u meer informatie vinden over de inhoud van deze toetsing.
Als de data niet voldoet aan de eisen conform het NMD-Toetsingsprotocol, moet de LCA-uitvoerder ervoor zorgen dat de LCA-rapportage en data-invoer op orde komen, en deze vervolgens opnieuw indienen voor review, totdat de data voldoet.

Ga naar het overzicht van erkende LCA-deskundigen

Meer over het NMD-Toetsingsprotocol

5. Data wordt gepubliceerd in de NMD

Als de ingevoerde data en het LCA-dossier voldoen aan het NMD-Toetsingsprotocol dan geeft de erkende LCA-deskundige groen licht voor publicatie van de data en zal de data de volgende dag te gebruiken zijn in de rekeninstrumenten. De database wordt elke 24 uur geüpdatet. Op de pagina Database kunt u meer informatie vinden over de inhoud van de NMD.

Meer over de database

Bekijk hier de tarieven van de NMD

Gegevens facturatie aanmelden data

Wanneer u data aanmeldt, gaat u akkoord met de NMD-gebruiksvoorwaarden en de Algemene voorwaarden. Aan het aanmelden van data in de NMD zijn kosten verbonden. Om facturatie en communicatie in goede orde te laten verlopen, is het van belang dat u voor de data-invoer uw gegevens in onderstaand formulier invult uw gegevens voor facturatie (bedrijfsnaam, factuuradres, naam contactpersoon, telefoonnummer en e-mailadres). Ook is het belangrijk dat u in het formulier aangeeft welke LCA-uitvoerder de data-invoer gaat verzorgen, zodat de inloggegevens voor de invoermodule kunnen worden verstrekt.

Bedrijf:

Contactpersoon

LCA-uitvoerder

*
*

Inschrijven Nieuwsbrief

Meld u nu aan en ontvang 10  keer per jaar onze nieuwsbrief!

Aanmelden