Helaas is de viewer van de Nationale Milieudatabase tijdelijk offline

Sinds mei 2021 zijn de productkaarten in de Nationale Milieudatabase in te zien via onze Viewer. Deze applicatie maakt het mogelijk om gegevens van veel productkaarten te bekijken zonder dat je een rekeninstrument moet gebruiken. Van deze mogelijkheid wordt veel gebruikt maakt. Omdat we een aantal verbeteringen gaan doorvoeren is de viewer tijdelijk offline. 

Nieuw ontwikkelproject voor de NMD viewer

We zijn achter de schermen hard aan het werk om de database en de viewer te vernieuwen en te optimaliseren. Zo zal in de nieuwe release van de viewer data over input- en outputstromen getoond worden, zoals gebruikte grondstoffen in de productiefase en afvalstromen aan het einde leven van een product. Ook krijgen dan de circulariteitsindicatoren – nodig voor aanvraag van de MIA/Vamil-regeling – een plek. Nieuwe categorie 3 kaarten worden ondersteund met een rapport, deze zullen geïntegreerd gaan worden in de nieuwe versie van de viewer. Deze snellere en verbeterde viewer zal in 2023 gereleased worden.

Wilt u graag geïnformeerd worden wanneer de vernieuwde viewer beschikbaar is? Vul dan het formulier onderaan de pagina in. 

Tijdelijk offline

De eerste stap naar de nieuwe versie van de viewer is om de huidige viewer up-to-date te maken. Daarom loopt er nu een kort ontwikkel traject. De viewer gaf niet de huidige status van de NMD weer, waardoor recentelijk gepubliceerde productkaarten die wel in de NMD staan en ook gewoon te gebruiken zijn in de rekeninstrumenten niet via de viewer ingezien konden worden.

Dat de data niet kan worden ingezien met de viewer staat los van het gebruik van onze database. Alle data en productkaarten in de Nationale Milieudatabase zijn gewoon te gebruiken in de rekeninstrumenten. Deze ontwikkelingen hebben dus geen invloed op MPG-berekeningen.

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden over de status van de viewer?

*
*

Inschrijven Nieuwsbrief

Meld u nu aan en ontvang 10  keer per jaar onze nieuwsbrief!

Aanmelden