Update: Viewer Nationale Milieudatabase 

De viewer van de Nationale Milieudatabase maakt het mogelijk om gegevens van veel productkaarten te bekijken zonder dat je hiervoor een rekeninstrument hoeft te gebruiken. Van deze mogelijkheid wordt veel gebruikt maakt. Helaas liet de viewer tijdelijk niet de meest recente informatie zien en is daardoor tijdelijk offline. 

Update:

Op dit moment wordt er gewerkt aan een verbetering van de totale ICT infrastructuur van de Nationale Milieudatabase. De viewer is  onderdeel van dit project. De verwachting is dat de nieuwe viewer voor het einde van Q2 weer te gebruiken zal zijn.

Nieuwe viewer weer in zicht!

We kunnen nog geen definitieve datum geven. Op dit moment worden de laatste testen uitgevoerd. De nieuwe viewer zal voor het einde van Q2 beschikbaar zijn.  

Wat kunt u straks verwachten?

  • De nieuwe viewer is sneller dan de oude versie
  • Met het nieuwe design is de data makkelijker te doorzoeken
  • Elke productkaart/ mileuverklaring heeft een eigen pagina en ID-nummer waardoor fabrikanten/ producenten goed kunnen doorverwijzen naar de milieudata van hun product.
  • De nieuwe viewer is toekomstbestendig en goed geïntegreerd in onze nieuwe website

Wilt u graag geïnformeerd worden wanneer de vernieuwde viewer beschikbaar is? Vul dan het formulier onderaan de pagina in. 

Tijdelijk offline

Omdat de 'oude' viewer niet de huidige status van de NMD weergaf waren de meest recent gepubliceerde productkaarten niet in te zien via de viewer. Deze kaarten staan wel in de NMD  en zijn ook gewoon te gebruiken in de rekeninstrumenten.

Dat de data niet kan worden ingezien met de viewer staat los van het gebruik van onze database. Alle data en productkaarten in de Nationale Milieudatabase zijn gewoon te gebruiken in de rekeninstrumenten. Deze ontwikkelingen hebben dus geen invloed op MPG-berekeningen.

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden over de status van de viewer?

*
*

Inschrijven Nieuwsbrief

Meld u nu aan en ontvang 10  keer per jaar onze nieuwsbrief!

Aanmelden