NIEUWSOVERZICHT < DELEN >
X

Deel dit artikel!

Nieuwe release NMD-viewer in aantocht

Sinds een paar maanden staat de viewer live waarmee je de data van de Nationale Milieudatabase kan inzien. De eerste reacties waren positief! Ondertussen werken we  door aan de verdere ontwikkeling.

Eerder deze week is de viewer van de Nationale Milieudatabase met een kleine update al op een aantal punten verbeterd. Er zijn nieuwe FAQ’s toegevoegd en data-eigenaren gekoppeld aan nieuwe productkaarten. Ook is de categorie 3a data toegevoegd als filteroptie, zodat generieke data zonder ophoogfactor van 30% ook zijn op te zoeken. Bugs ten aanzien van de filterfunctie zijn verholpen.

Binnenkort starten Stichting NMD en Humanoids met de ontwikkeling van een grote nieuwe release van de viewer. Hierin zullen circulariteitsindicatoren worden opgenomen, zodat de mate van circulariteit van een bouwproduct inzichtelijker wordt. Ook zal het voor data-eigenaren mogelijk worden om via een inlogomgeving hun milieudata in te zien en openbaar te maken. De nieuwe versie van de viewer wordt ook beschikbaar voor weergave op mobiele telefoons.

Heb jij de viewer al geraadpleegd?

Neem dan snel een kijkje in onze database

Lees ook: Data van de Nationale Milieudatabase nu door iedereen in te zien