ZEN Platformbijeenkomst over circulaire woningbouw – 17 september 2019

X

Deel dit artikel!

Op dinsdag 17 september aanstaande is er weer een ZEN Platformbijeenkomst. Op veler verzoek zal de middag deze keer geheel in het teken staan van circulaire woningbouw.

We gaan onder andere in op de rol van de ontwikkelaar in de circulaire economie, er is aandacht voor circulaire projecten van woningcorporaties en we eindigen met een paneldiscussie over circulair aanbesteden. Bovendien zal de nieuwe ZEN-brochure ‘Aan de slag met circulaire woningbouw’ gepresenteerd worden. Bas van de Griendt (Stratego advies) is dagvoorzitter.

Datum: dinsdagmiddag 17 september.
Locatie: nog te bepalen (midden van het land).


Programma

12.30 Ontvangst met lunch, koffie, thee.
13.00 Opening en welkom door dagvoorzitter Bas van de Griendt (Stratego advies).
13.10

Interview met Esther ’t Hoen, projectleider Circulaire Bouweconomie directie Bouwen en Energie ministerie BZK.

Plenaire inleiding door Michiel Baars (New Horizon, foto).

 

 

14.00 Drie pitches over circulaire woningbouw; 3 minuten per pitch. Kies n.a.v. de pitch waar je meer van wilt weten in het volgende programma-onderdeel.
14.20

Sessiereeks 1 (30 minuten) – keuze uit drie deelsessies. Publiek stelt vragen, pitcher geeft antwoord. Pitcher heeft (behalve plenaire pitch) geen presentatie voorbereid, maar vertelt over zijn ervaringen n.a.v. de vragen.

  • BPD over KOMST Zeeburgereiland en over Park070 Voorburg. Sessieleider: Claudia Bouwens (Lente-akkoord).
  • Nog in te vullen.
  • Nog in te vullen.
14.50 Pauze
15.20

Sessiereeks 2 (60 minuten) – keuze uit drie deelsessies.

  • De rol van de ontwikkelaar in de circulaire economie, met het Bijlmerkwartier als voorbeeld. Maarten Markus en Steven Hupkes (AM). Sessieleider: Claudia Bouwens (Lente-akkoord).
  • Peter Spijkerman (foto) is kwartiermaker circulariteit voor sloop/bouwbedrijf Weever uit Kampen. Hij geeft een workshop waarna je het verschil tussen lineair en circulair nooit meer zult vergeten. Sessieleider: Anneloes van der Woude (NVB bouw).
  • Circulaire gebiedsontwikkeling SUPERLOCAL in Kerkrade. Materialen van een leegstaande hoogbouwflat worden hergebruikt voor de bouw van 3 experimentele en 15 reguliere woningen en de inrichting van het openbare gebied. Martijn Segers van Heemwonen is senior projectleider en vertelt over zijn bevindingen. Sessieleider: Maarten Georgius (Aedes).
16.20 Paneldiscussie over circulair aanbesteden met vertegenwoordigers van gemeenten, opdrachtgevers en bouwers.
16.50 Borrel
17.45 Einde

 

Voor wie?
De ZEN-platformbijeenkomsten zijn gericht op de bedrijven binnen het ZEN-platform. Deelname is kosteloos. U ontvangt na uw aanmelding een bevestiging en een week voor aanvang een programma, een lijst van deelnemers en een routebeschrijving.

U kunt zich hier aanmelden

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Claudia Bouwens, programmaleider Lente-akkoord: cb@lente-akkoord.nl. De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van het Lente-akkoord. Heeft u vragen over uw aanmelding? Mail dan naar info@lente-akkoord.nl